Искате гений у дома? Имате ли вече живи книжки?

Искате гений у дома? Имате ли вече живи книжки?

6 март 2018

Знаете ли, че четенето не само стимулира мозъчните клетки, но и променя положително структурата на сивото ни вещество? Учените смятат, че е достатъчно да четете всеки ден в продължение на шест месеца, за да се радвате на промяна в развитието на мозъка.

Как обаче да възпитаме у децата ни любов към книгите, когато те растат във възможно най-технологичното време? Най-очевидният отговор се крие във въпроса - с помощта на същите тези технологии, чието влияние върху мъниците всекидневно се опитваме да ограничаваме.

Малко от вас подозират, но на пазара вече се предлагат книги, които комбинират невероятните ползи от четенето с любимите на децата интерактивни технологии. Наречени "живи книжки", те пренасят малчуганите в различни светове, които ги карат да смятат книгите за вълнуващо и невероятно преживяване.

Как работят?

На пазара у нас в момента се предлагат четири живи книжки с различна тематика. Момиченцата могат да се потопят в нова реалност с любимите си принцеси и рицари, а момчетата ги очакват приключения с коли или динозаври.След като откриете най-подходящата книжка за вашето дете, е достатъчно само да сканирате QR кода й, за да "оживее". Приложението, с чиято помощ можете да го направите, е напълно безплатно.

Срещу цената от 15.65 лева получавате реална книжка за оцветяване, която се превръща в новия най-добър приятел на детето ви. Например, момиченцата могат да сменят роклите на принцесата в движение, наслаждавайки се на нейното 3D изображение.

Момченцата имат възможност да чуят истинските звучи, които са издавали динозаврите, както и да се запознаят с 23 съвременни модела на автомобили и техническите им характеристики. 

"Живите" книжки предлагат още много забавления на децата - с тях те оцветяват, четат, научават забавни факти, а въображението им получава мощен тласък, въвличайки ги в един вълшебен свят, комбиниращ класическата книжка за оцветяване с новите технологии.Благодарение на съвременните технологии, "живите" книжки говорят, пеят и общуват с детето ви на родния му български език.

А за нас, родителите, остава удовлетворението, че с помощта на една книга предоставяме на децата си достъп до приказен свят, който развива уменията им, разширява мирогледа им и им позволява да общуват с технологиите в една контролирана и сигурна среда. 

Или както казват от Блуег България, стоящи зад живите книжки: "Детето ми я обожава, книжката му оживява!"

На 01.06 Денят на детето в София ще се проведе откриването за поредна пета година на фестивалът „Веселият патиланец” от Независими театри, работещи за деца. Откриването на фестивалът ще е на открита сцена „Илинден” в парк „Света троица”. Фестивалът е безплатен за всички.

прочети още

За да видите оригиналната статия посетете www.mamaninja.bg/общество/ревюта/item/2180-knizki,-koito-ozihivyavat

прочети още

Статия за "живи" книжки от www.bg-mamma.com

прочети още