Открийте магията на "живите" книжки!

Открийте магията на "живите" книжки!

6 март 2018

Представяли ли сте си някога, че ще дойде момент, в който книгата, която държите в ръцете си, ще оживее? Вярвали ли сте, че ще може да играете с героите или да ги променяте? Ето че времето, в което живеем, променя представи и разчупва закостенели вярвания. В този век на технологии и новости децата са тези, които откриват нови и нови светове с помощта на мобилни устройства, а технологиите невинаги са злият герой. С желанието да привлекат вниманието на децата за по-дълго, "Блуег България" представят на пазара един напълно непознат и иновативен продукт, който има амбицията да върне любовта към книжките. С помощта на мобилно устройство, насочено към страниците, героите оживяват пред очите ви. Рицари, принцеси, дракони и какво ли още не. Вашето дете ще бъде впечатлено, а вие няма да се тревожите на какво е попаднало, сърфирайки в Интернет. Освен много интересни и образователни факти, които ще научат, мъниците могат да оцветят по свой вкус героите и после да видят на живо творението си. 


Младият Артур от "Легендата за рицаря" ще ги научи на честност, упоритост и смелост, принцеса Луси ще отвори вратите на приказния си дворец и ще изпълни някои от най-любимите си песнички със своите приятели. В "Тайната на динозаврите" пък ще може да чуете истинските звуци, които са издавали тези праисторически животни, а любителите на автомобили ще могат да се запознаят с 23 съвременни модела и техните технически характеристики. Макар и образователни, книжките са представени по интригуващ за децата начин. 

Ето че колкото и да се борим с технологиите, те ни завладяват, но и помагат. Всички ние искаме да запазим мъничка част от своето детство и да я покажем на детето си. Ние от "Блуег България" доказахме, че има начин миналото и бъдещето да вървят ръка за ръка. Как да активирате книжката, за да може да оживее във вашите ръце? 
След като сте закупили една от нашите книжки, трябва да свалите приложение за сканиране на QR кодове на вашия смартфон или таблет. Приложението е безплатно, като в зависимост от операционната система на вашия телефон – GooglePlay или AppStore, може да изберете най-подходящото според вас. С вече сваленото приложение сканирайте QR кода на последната страница на книжката. Това ще ви отведе до приложението на самата книжка. Можете да го инсталирате на вашето устройство. След това, пак с приложението за QR кодове, сканирайте QR кода на втора вътрешна страница, който е вашият персонален код и с който ще можете да активирате книжката. След като сте активирали кода, насочете устройството към книжката, корицата или вътрешните страници и забавлението може да започне. И най-хубавото е, че този код може да се инсталира на три устройства, за да може вашето дете да играе с "Живата книжка" както на таблета вкъщи, така и на вашия смартфон. Посетете нашата Фейсбук страница за повече информация. 


На 01.06 Денят на детето в София ще се проведе откриването за поредна пета година на фестивалът „Веселият патиланец” от Независими театри, работещи за деца. Откриването на фестивалът ще е на открита сцена „Илинден” в парк „Света троица”. Фестивалът е безплатен за всички.

прочети още

За да видите оригиналната статия посетете www.mamaninja.bg/общество/ревюта/item/2180-knizki,-koito-ozihivyavat

прочети още

Статия за "живи" книжки от www.deteto.bg

прочети още