Статия на mamaninja.bg Книжки, които оживяват

Статия на mamaninja.bg Книжки, които оживяват

23 март 2018

П редставяли ли сте си някога, че ще дойде момент, в който книгата, която държите в ръцете си, ще оживее? Вярвали ли сте, че ще може да играете с героите или да ги променяте? Ето че времето, в което живеем, променя представи и разчупва закостенели вярвания. В този век на технологии и новости децата са тези, които откриват нови и нови светове с помощта на мобилни устройства, а технологиите невинаги са злият герой.

С желанието да привлекат вниманието на децата за по-дълго, "Блуег България" представят на пазара един напълно непознат и иновативен продукт, който има амбицията да върне любовта към книжките. С помощта на мобилно устройство, насочено към страниците, героите оживяват пред очите ви. Рицари, принцеси, дракони и какво ли още не. Дете ще бъде впечатлено, а родителите му няма да се тревожат на какво е попаднало, сърфирайки в Интернет. Освен много интересни и образователни факти, които ще научат, мъниците могат да оцветят по свой вкус героите и после да видят на живо творението си.

Как се активира книжката, за да оживее ?

След като сте закупили една от книжките, трябва да свалите приложение за сканиране на QR кодове на вашия смартфон или таблет. Приложението е безплатно, като в зависимост от операционната система на вашия телефон – GooglePlay или AppStore, може да изберете най-подходящото според вас. С вече сваленото приложение сканирайте QR кода на последната страница на книжката. Това ще ви отведе до приложението на самата книжка. Можете да го инсталирате на вашето устройство. След това, пак с приложението, сканирайте QR кода на втора вътрешна страница, който е вашият персонален код и с който ще можете да активирате книжката. След като сте активирали кода, насочете устройството към книжката, корицата или вътрешните страници и забавлението може да започне. И най-хубавото е, че този код може да се инсталира на три устройства, за да може вашето дете да играе с "Живата книжка" както на таблета вкъщи, така и на вашия смартфон. Посетете фейсбук страницата на "Блуег България" за повече информация.

Какви забавления предлагат?

На пазара у нас в момента се предлагат четири живи книжки с различна тематика. Момиченцата могат да се потопят в нова реалност с любимите си принцеси и рицари, а момчетата ги очакват приключения с коли или динозаври.

Момиченцата могат да сменят роклите на принцесата в движение, наслаждавайки се на нейното 3D изображение.

Момченцата имат възможност да чуят истинските звучи, които са издавали динозаврите, както и да се запознаят с 23 съвременни модела на автомобили и техническите им характеристики.

Младият Артур от "Легендата за рицаря" ще ги научи на честност, упоритост и смелост, принцеса Луси ще отвори вратите на приказния си дворец и ще изпълни някои от най-любимите си песнички със своите приятели. В "Тайната на динозаврите" пък ще може да чуете истинските звуци, които са издавали тези праисторически животни, а любителите на автомобили ще могат да се запознаят с 23 съвременни модела и техните технически характеристики. Макар и образователни, книжките са представени по интригуващ за децата начин.

"Живите" книжки предлагат още много забавления на децата - с тях те оцветяват, четат, научават забавни факти, а въображението им получава мощен тласък, въвличайки ги в един вълшебен свят, комбиниращ класическата книжка за оцветяване с новите технологии.

Благодарение на съвременните технологии, "живите" книжки говорят, пеят и общуват с детето ви на родния му български език.

А за родителите остава удовлетворението, че с помощта на една книга предоставят на децата си достъп до приказен свят, който развива уменията им, разширява мирогледа им и им позволява да общуват с технологиите в една контролирана и сигурна среда.

На 01.06 Денят на детето в София ще се проведе откриването за поредна пета година на фестивалът „Веселият патиланец” от Независими театри, работещи за деца. Откриването на фестивалът ще е на открита сцена „Илинден” в парк „Света троица”. Фестивалът е безплатен за всички.

прочети още

Статия за "живи" книжки от www.bg-mamma.com

прочети още

Статия за "живи" книжки от www.deteto.bg

прочети още